1. SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, ki ob oddaji naročila posreduje zahtevane podatke.
Fizična oseba je uporabnik, ki se registrira in pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene, ki niso vezane na registrirane poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. V primerih, ko naročilo poda pravna ali fizična oseba, ki opravlja registrirano pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko le-te zakon eksplicitno navaja.
Spletna trgovina "motorjet.com" medsebojne obveznosti pri nakupih ureja na podlagi splošnih pogojev zakona o varstvu potrošnikov.

2. CENE IN DDV

Vse cene so izražene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen kjer je to drugače navedeno.
Cene so zagotovljene na dan prejema naročila in se lahko spreminjajo tudi dnevno v primeru izteka zalog ali drugih objektivnih okoliščin. V primeru, da so cene po katerih lahko prodajalec odpremi blago višje od navedenih v spletni trgovini, bo prodajalec o tem obvestil kupca in dražje blago odpremil samo ob privolitvi kupca, objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko trgovine "motorjet.com". Pridržujemo si pravico do spremembe cen, zaradi dejavnikov na katere nimamo vpliva: vdor v sistem ali računalniške napake. V vsakem primeru obvestimo stranko in ob njeni privolitvi pripravimo novo ponudbo!

2.1 Varstvo potrošnikov

Zakon o varstvu potrošnikov ureja prodajo in se pri spletni prodaji preko portala “motorjet.com” tudi striktno upošteva. Za boljšo informiranost vam priporočamo, da si le-tega preberete.
Glede na to da poslovanje spletnih trgovin ureja tudi zakon o elektronskem poslovanju, le-tega pri svojem delovanju tudi upoštevamo.

3. NAROČANJE

Sprejeta naročila v trgovini "motorjet.com" se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena po objavljenih pogojih. Po oddaji elektronskega naročila lahko potrošnik v 3 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslovinfo@motorjet.com.
V primeru naročila večjega od 500 EUR lahko prodajalec zahteva plačilo blaga po predračunu, ki ga bo prodajalec izstavil na naslov potrošnika. Dobavni rok za dobavo blaga v tem primeru prične teči z dnem prejetja plačila na TRR prodajalca.

3.1 Odstop od naročila

Potrošnik lahko v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo. Pošiljke poslane z odkupnino prodajalec ne sprejema.

3.2 Zavrnitev naročila

Trgovina "motorjet.com" lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne ter kupca obvesti o vzrokih na njegov elektronski naslov.

3.3 Obdelava naročila

Trgovina "motorjet.com" bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu.

3.4 Hranjenje naročila

Odano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info@motorjet.com ali pisno na sedež podjetja.

4. AKCIJSKE CENE

Akcijske cene veljajo za izbrane izdelke na zalogi. Izdelkov v akciji ni mogoče naročiti z akcijskimi cenami v kolikor so razprodani.

5. DOSTAVA IN PREVZEM

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan ob 9. uri. Trgovina "motorjet.com" bo ob tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti, potrebnimi za realizacijo.

5.1. Način dostave in rok dobave

Blago pošiljamo preko dostavne mrež v Republiki Sloveniji. Vse izdelke, ki so na zalogi odpremimo v 2-10 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le - te vpišete pod opombe pri naročilu.

5.2 Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača naročnik/prejemnik pošiljke.
Dostavo blaga se zaračuna po ceniku dostavljalca pri oblikovanju naročila. Dostavo izven Slovenije se zaračunava po posebni ponudbi s strani prodajalca.
Ko vam dostavna služba dostavi pošiljko, mu blago plačate z gotovino. Vaš strošek je izpisan na vašem naročilu.
Dostavna služba in banke strankam za vsako izvedbo dostave oz. plačila obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev trgovine "motorjet.com".
Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo.

5.3 Čas dostave

Artikli imajo dobavni rok do 10 dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku vas bomo predhodno obvestili.
Če Vas ob dostavi ni doma, vam pustijo pisno obvestilo o prispelem paketu.

6. PLAČILNI POGOJI

Za nakupe v naši spletni trgovini nudimo naslednje plačilne pogoje:

6.1 Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno uslugo zaračunava provizijo.

6.2 Plačilo po predračunu

V primeru vrednosti naročila večjega od 500 EUR lahko prodajalec zahteva plačilo po predračunu.

6.3 Veljavnost ponudbe

Cene za izbrano blago veljajo ob nakupu in oddaje naročila preko naše spletne trgovine.

7. REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi trgovina "motorjet.com" ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.
V primeru poškodbe nam v vednost pošljite sporočilo na na naš elektronski naslov info@motorjet.com.

8. GARANCIJA IN SERVIS

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Za uveljavljanje garancije oziroma servisa se obrnite na najbližji servis ali poslovalnico Motor jet d.o.o. (seznam pooblaščenih servisov je naveden na garancijskem listu, ki ga prejmete z izdelkom). Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun in garancijski list. Garancijska doba je navedena na garancijskem listu (običajno eno leto) in ne za velja potrošni material, baterije, Ni-Cd, NiMH akumulatorje, žarnice,zadrge na oblačilih, varovalke, elektronske komponente in druge artikle široke potrošnje.

9. SLIKE, TEHNIČNI PODATKI, OPISI

Slike, tehnični podatki ter opisi so simbolični in lahko odstopajo od dejanskega stanja.

 

PODATKI O PODJETJU

Motor jet d.o.o.
Ptujska cesta 178
2000 Maribor
Indentintifikacijska številka za DDV: SI81498861
Izjavljamo, da smo davčni zavezanci.

Matična številka: 5410975
Dejavnosti SKD: 450.402 – Trgovina na drobno z motornimi kolesi, deli in opremo
Podatki o vpisu v register: Okrožno sodišce v Mariboru - sod. reg. št. 1/02825/00
Osnovni kapital: 52.519 EUR
Telefon: 02 / 460 40 52 / 53 in 031 411 42
eMail: info@motorjet.com

Sledi nam

V košarico ste dodali

Nadaljuj z nakupovanjem Zaključi nakup

Hvala!

#ime , tvoje naročilo je bilo uspešno potrjeno. Tvoja številka naročila je: 286703

Na #e-mail naslov bo kmalu poslano sporočilo o opravljenem naročilu